Çilek bol miktarda A, B1, B2, C ve K vitamini, protein, şeker meyve asidi, demir, fosfor, sodyum, kalsiyum ve potasyum içerir.Çilek potansiyel antioksidan olma özelliği taşıyan en ünlü besindir.
Demir ve fosfor açısından zengin olması, çileğin demir eksikliği ve kansızlıkla savaşmasını sağlar.Vücuttaki hücre yapısını koruyan çilek kansere karşı koruyucu rol oynar.Her gün 3 ya da daha fazla porsiyon çilek yemek, yaşa bağlı görme bozukluğu riskini büyük oranda azaltır.B. C ve K vitaminleri açısından zengin olan çilek, vücudun kuvvetlenmesini sağlar, kolesterolü düşürür.Damar tıkanıklığını önler ve tansiyon sorunuyla mücadele eder.Kanı temizleyen çilek ağız sağlığı açısından da oldukça yararlıdır. Diş etlerini güçlendirir ve ağız kokusunu önler.Bağırsakların düzenli çaşılmasını sağlayan çilek, romatizmaya karşı da birebirdir.Çilek ayrıca cildi nemlendirir, gençleştirir ve parlaklaştırır.


Hiç yorum yok:
Yorum Gönder